Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Australia ajută Ucraina cu 50 de milioane de dolari pentru ”arme defensive letale”

Australia s-a angajat să acorde 70 de milioane de dolari australieni (adică 50 de milioane de dolari SUA) pentru a finanța achiziționarea de arme defensive letale pentru Ucraina, inclusiv rachete și muniții, a declarat prim-ministrul Scott Morrison.

Potrivit Reuters, Australia și-a schimbat poziția de săptămâna trecută, când spunea că va finanța doar asistența de tehnică militară.

Morrison a declarat reporterilor că majoritatea fondurilor pentru arme noi pentru Ucraina vor fi din categoria ”letale”.

”Vorbim de rachete, vorbim de muniție, vorbim de sprijinirea lor în apărarea propriei patrii din Ucraina și vom face asta în parteneriat cu NATO” - a spus premierul.

El a mai precizat că armele vor fi livrate rapid, dar nu a dezvăluit cum.

Citește și
Clotilde Armand
Clotilde Armand, discuție telefonică cu primarul Kievului, Vitali Klitschko: "L-am asigurat de toată susținerea noastră"

Morrison a cerut, de asemenea, cetățenilor australieni să nu călătorească în Ucraina ca să se alăture miliției ucrainene în războiul cu Rusia, spunând că poziția legală a combatanților civili străini este neclară.

”Nu o faceți”, a spus el.

De asemenea, Australia va angaja 35 de milioane de dolari australieni drept sprijin umanitar pentru organizațiile internaționale care asistă ucrainenii cu adăpost, hrană, îngrijire medicală, apă și educație, a spus el.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult