Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac ucigaș în Istanbul. Un palestinian a fost ucis și alți doi au fost răniți, după ce au fost împușcați într-o mașină

Poliția din Istanbul a deschis o anchetă după ce un palestinian a fost ucis și alți doi au fost răniți prin împușcare, în timp ce stăteau într-o mașină, au anunțat luni autoritățile. 

Ucigașul a aruncat apoi arma care era prevăzută cu un amortizor de zgomot, a precizat Biroul Guvernatorului din Istanbul într-o scurtă declarație citată de Euronews.

Agenția de știri Demiroren a transmis că bărbatul care stătea pe scaunul șoferului a fost ucis, iar prietenul său a fost grav rănit în atacul care a avut loc duminică seara.

Un alt bărbat, pe care biroul guvernatorului l-a descris drept garda de corp a persoanei decedate, a fost rănit la picior.

Identitatea victimelor nu a fost dezvăluită, cu excepția unor inițiale. Natura aparent profesională a atacului a dus la speculații în mass-media din Turcia că Israelul ar fi fost implicat.

Citește și
atac turcia
Cine sunt cei doi indivizi care au deschis focul într-o biserică din Istanbul. Momentul, surprins de o cameră de supraveghere

De asemenea, s-a sugerat că atacul ar putea fi legat de recuperarea unor datorii.

Turcia a oferit de ani de zile un refugiu oficialilor Hamas. În decembrie, șeful agenției de securitate Shin Bet din Israel a declarat că organizația sa este pregătită să lovească Hamas oriunde, inclusiv în Turcia.

Atacul de pe strada Dilaver din cartierul Kagithane, aflat în nordul Istanbulului, a fost comis de unul sau mai mulți atacatori mascați, afirmă agenția de știri Demiroren.

Fotografiile au prezentat o armă semi-automată cu amortizor, pe trotuar, lângă o mașină albă parcata între alte două vehicule. Ușa pasagerului din spate a mașinii, cea mai apropiată de trotuar, părea să fi fost perforată de mai multe gloanțe.

O înregistrare video publicată de Demiroren arăta ofițeri de poliție îmbrăcați în salopete de criminalistică, folosind pixuri laser pentru a urmări traiectoria gloanțelor trase.

Imaginile au arătat și un cadavru care era transferat din mașină la o ambulanță.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult