Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac terorist asupra unei școli din Uganda. Cel puțin 41 de persoane au fost ucise

Militanţi care au legături cu gruparea Stat Islamic au ucis cel puțin 41 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei, în apropierea graniţei cu Republica Democratică Congo, a anunţat, sâmbătă, poliţia ugandeză.

UPDATE: Rebelii care au legături cu Statul Islamic ar fi ucis 41 de persoane și ar fi răpit altele, în timpul atacului asupra unei școli din vestul Ugandei, relatează The Guardian.

"Forțele noastre îl urmăresc pe inamic pentru a-i salva pe cei răpiți și pentru a distruge acest grup", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al apărării, Felix Kulayigye.

Știrea inițială

Membri ai Forţelor Aliate Democrate (ADF), o grupare ugandeză cu sediul în estul Congo care a jurat credinţă faţă de Stat Islamic, au atacat şcoala secundară Lhubirira din Mpondwe, incendiind un dormitor şi furând alimente, vineri seara târziu, a spus poliţia.

Aceeaşi sursă a indicat că, până în prezent, sunt 25 de morţi, fără a preciza câţi dintre cei ucişi erau elevi, notează Agerpres, care citează Reuters.

Citește și
ebola
Uganda confirmă primul caz de Ebola din estul ţării, pe măsură ce focarul se extinde

"De asemenea, au fost recuperate opt victime, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera", a scris poliţia ugandeză pe Twitter.

Soldaţii i-au urmărit pe atacatori, care au fugit spre Parcul Naţional Virunga din Republica Democratică Congo, a adăugat sursa citată.

În aprilie, ADF a atacat un sat din estul Republicii Democratice Congo, ucigând cel puţin 20 de persoane.

Uganda a trimis trupe în Congo pentru a ajuta la lupta împotriva ADF.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult