Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah. Emirul Kuweitului avea 86 de ani

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani, a anunţat Curtea Regală şi postul public de televiziune din Kuweit, informează Reuters şi AFP.

"Cu mare tristeţe, deplângem moartea şeicului Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, emir al statului Kuweit", se arată într-un comunicat difuzat de postul public de televiziune, potrivit Agerpres.

În noiembrie, şeicul Nawaf a fost spitalizat "din cauza unei probleme urgente de sănătate", potrivit agenţiei de presă oficiale KUNA, care nu a oferit detalii despre boala sa.

Ulterior, el a fost declarat în stare stabilă. Având în vedere vârsta sa, starea de sănătate a şeicului a fost adesea un motiv de îngrijorare în timpul mandatului său.

Şeicul Nawaf a fost numit prinţ moştenitor în 2006 de către fratele său vitreg, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, şi a preluat funcţia de emir la moartea acestuia din urmă, în septembrie 2020, la vârsta de 91 de ani.

Citește și
Nawaf al-Ahmad al-Sabah
Noul emir al Kuweitului este Nawaf al-Ahmad al-Sabah. Doliu de 40 de zile după moartea fostului emir

Un stat petrolier bogat din Golf, Kuweit este cufundat de mai mulţi ani într-o criză profundă între puterea executivă şi cea legislativă, care subminează speranţele de reforme.

Actualul prinţ moştenitor, Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, fratele vitreg al emirului, are 83 de ani, iar întrebarea care se pune acum este dacă familia regală va alege un lider mai tânăr.

Kuweit, o ţară conservatoare în care puterea rămâne concentrată în mâinile familiei conducătoare Al-Sabah, găzduieşte cu toate acestea cel mai activ şi mai puternic parlament din Golf.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult