Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, a murit

Ultima actualizare: 13-05-2022 17:22
Khalifa bin Zayed Al-Nahyan
AFP

Liderul Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, care a prezidat în ultimele două decenii ascensiunea fulgerătoare a ţării sale pe scena internaţională, a decedat la vârsta de 73 de ani, au anunţat vineri autorităţile.

Autoritățile din emirate nu au menționat și motivele decesului, informează AFP.

Guvernul EAU a decretat "doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă" pentru o perioadă de 40 de zile, a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM.

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, care era şi emir de Abu Dhabi, a apărut rar în public după un accident vascular în ianuarie 2014, potrivit Agerpres.

Născut în 1948, Khalifa a ajuns la putere în 2004. Este de aşteptat ca defunctul preşedinte al EAU să fie succedat la putere, în calitatea de emir al Abu Dhabi, de fratele său vitreg, prinţul moştenitor Mihammed bin Zayed al-Nayan, scrie Reuters.

Mesajul de condoleanțe al președintelui Klaus Iohannis

Şeful statului Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe, după moartea preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, la vârsta de 73 de ani.

„Transmit condoleanţe sincere Guvenrului, familiei regale şi poporului Emiratelor Arabe Unite la moartea Excelenţei Sale Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Gândurile noastre sunt alături de naţiunea îndoliată a Emiratelor Arabe Unite”, a scris Klaus Iohannis, vineri pe Twitter.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO