Modifica setarile cookie
Toate categoriile

6 morți după un accident bizar de tren în Danemarca. Cum s-a produs

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Danemarca, 6 persoane şi-au pierdut viaţa şi 16 au fost rănite într-un accident feroviar produs pe un pod.

Un tren de pasageri, care se îndrepta spre Copenhaga, a fost lovit de bucăţi desprinse dintr-un marfar. În tren se aflau 131 de pasageri.

Accidentul a avut loc pe podul Storebaelt, care leagă principalele două insule din Danemarca, Zealand şi Funen, iar cele două trenuri implicate circulau pe sensuri opuse. Trenul de pasageri, plin cu oameni, efectua o cursă din Odense către Copenhaga, când ar fi fost lovit, potrivit unuia dintre anchetatori, de o parte din trenul cargo, desprinsa din pricina vântului puternic.

Trenul de pasageri a frânat brusc în acel moment, iar imaginile filmate în vagoane arat[ interoarele devastate în urma incidentului. Şi marfarul a fost avariat în accident, cu bucăţi de prelata desprinse de pe vagoane şi numeroase navete de bere căzute.

Înainte de declaraţia anchetatorului, poliţia confirmase că un obiect a lovit trenul de pasageri, fără să ofere însă alte informaţii.

Arne Gram: N~u putem oferi detalii despre ce s-a întâmplat exact, însă ştim că un tren expres, care se îndrepta către Zealand, a lovit un obiect"

Furtuna puternică a îngreunat accesul echipelor de salvare la locul accidentului. Iar autorităţile au închis circulaţia pe pod, atât pentru trenuri, cât şi pentru vehicule. În plus, au deschis un centru pentru urgenţe, la capul vestic al podului, în oraşul Nyborg.

Zeci de mii de maşini traversează podul în fiecare zi, iar furtuna priciunuise deja câteva accidente minore pe şosea, în ultimele 24 de ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult