Modifica setarile cookie
Toate categoriile

38 de ani de la accidentul de la Cernobîl, cea mai mare catastrofă nucleară civilă | GALERIE FOTO

În urmă cu 38 de ani a avut loc un accident la centrala nucleară de la Cernobîl, iar consecințele au fost devastatoare, scrie PRESShub.

Dezastrul din noaptea de 25 spre 26 aprilie 1986 a fost generat de o explozie produsă la a patra unitate de putere de la centrala nucleară din Ucraina. O cantitate uriașă de substanțe radioactive au ajuns în atmosferă, iar nivelul radiaților a crescut foarte mult.

La două zile după accident, sistemul de siguranță al centralei nucleare suedeze Forsmark, care se află la o distanță de peste 1.000 de kilometri de cea de la Cernobîl, a raportat niveluri ridicate de radiații în mediu.

Inițial, nordicii nu au înțeles care este sursa. Pe baza direcției vântului, s-a sugerat ipoteza că au fost aduse particule periculoase de la centrala nucleară de la Cernobîl, unde probabil s-a produs un accident.

Încercările suedezilor de a afla detalii despre situația de la stația de la Cernobîl de pe canalele oficiale au eșuat. Diplomația sovietică a respins categoric toate presupunerile lor.

Citește și
lup
Studiu: Lupii mutanţi de la Cernobîl ar fi dezvoltat rezistenţă la cancer
Articolul integral poate fi citit pe PRESShub.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult