Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de artă digitală, în Dubai. O parte din lucrări au fost realizate de roboți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dubaiul a dat startul târgurilor de artă din acest an şi aşteaptă vizitatori din întreaga lume.

 

Pentru că este un an special, având în vedere condiţiile sanitare, şi lucrările puse în vânzare sunt "altfel" de această dată. Cele mai multe sunt realizate de roboţi.

Artişti din 75 de ţări au adus anul acesta peste 2.000 de lucrări la târgul de artă din Dubai: picturi, sculpturi, fotografii. Tema a fost una generoasă şi a lăsat mult loc imaginației: "descoperirea noilor perspective". O parte dintre lucrări au fost realizate cu ajutorul tehnologiei, altele - direct de roboţi.

Anastasia Yakubovska, expozant: „Pictura originală este încărcată într-o rețea neuronală și apoi robotul produce arta cu propria lui "minte".

Citește și
Lucrare de artă în valoare de jumătate de milion de dolari, vandalizată din greșeală
Lucrare de artă în valoare de jumătate de milion de dolari, vandalizată din greșeală

Desigur, ideea trebuie să vină de la artiştii care sunt nevoiţi acum să înveţe şi puţină programare. Roboţii însă le uşurează considerabil munca: timpul de execuţie e redus, iar precizia ajunge la un nivel record.

Așadar, așa "vede" robotul arta și ideea principală este că aceasta este o uniune între om și robot. Este arta digitală.

În ciuda restricțiilor din întreaga lume, numărul artiştilor care şi-au expus operele la această ediție a crescut fata de anii anteriori. Unii sunt consacraţi, alţii - la început de drum.

Samar Kamal, organizator: „Important pentru acest târg este ca prețurile să fie accesibile tuturor. Drept urmare, sunt aici artiști tineri dar și artiști de renume internaționali. Acest lucru îi va motiva pe viitor pe artiștii noi să-și prezinte lucrările alături de cei consacrați.”

Noua generaţie reuşeşte să atragă atenţia.

„De fapt, anul acesta la World Art Dubai intenționez să aduc un omagiu artiștilor, artiștilor celebri internaționali precum Van Gogh, Picasso. Vreau să fac o artă live pe mașina mea” spune un artist modern.

Călătoriile sunt permise în această perioadă în Emiratele Arabe Unite doar în baza unui test COVID negativ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult