Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. MuzeeDeLaSat - site-ul unde pot fi vizitate virtual muzeele din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au parcurs peste 5.000 de km în peste 8 județe din țară și au petrecut sute de ore prelucrând imagini foto și video pentru ca muzeele din satele românești să fie admirate de o lume întreagă, pe internet.

Este vorba despre trei tineri care și-au rupt din timpul lor pentru a ne face tururi virtuale ale acestor muzee. Până în prezent au fost scanate și încărcate pe site-ul muzeedelasat.ro doar 29 de muzee.

„Am parcurs până acum zona Moldovei. Urmează să mergem în zona Munteniei, unde vom scana alte 18 muzee. Am început o bază de date, până acum avem în jur de 230 de muzee adunate, de la sat, dar sunt sigur că mai sunt”, a spus unul dintre fondatorii MuzeeDeLaSat.

Fiecare muzeu poate fi accesat de pe prima pagină a site-ului. După ce se intră în turul virtual se poate vizita fiecare încăpere.

„Am luat în calcul și pandemia cumva, însă nu am ținut cont doar de acest lucru. Este important să spunem că noi am vrut de la început să promovăm muzeele de la sat pentru că multe dintre ele nu sunt prezente în mediul online și ne-am propus să venim în întâmpinarea lor și să creem această platformă care să le fie dedicată”, a mai spus fondatorul.

Citește și
EduTech Romania
iLikeIT. Elevii din România pot învăța gratuit cum să printeze 3D prin programul EduTech

Mai multe detalii în video.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult