Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Cum arată prima pereche de ochelari gândită special pentru nevăzători

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prima pereche de ochelari gândită special pentru persoanele cu deficiențe de vedere a fost creată de o companie din România și promite performanțe nemai atinse până în prezent.

În lume sunt 40 de milioane de nevăzători în acest moment și se așteaptă să atingem 100 de milioane până în 2050 și cu toate acestea când vine vorba de mobilitatea lor cele două soluții principale sunt bastonul și câinele ghid.

Invitat în studioul iLikeIT a fost Cornel Amariei, fondatorul sistemului Lumen, care a explicat cum funcționează.

Practic cei care vor purta acești ochelari vor putea să se deplaseze mai ușor fără să mai aibe nevoie de sprijinul cuiva.

Cornel Amariei, fondatorul sistemului Lumen: ”Sistemul se bazează foarte mult pe tehnologii de inteligență artificială și robotică. Provocarea cea mai mare a fost ca noi să scalăm tehnologia folosită de mașinile autonome la câteva sute de grame și într-o dimensiune atât de mică. Este incredibil de greu să empatizezi cu o astfel de dizabilitate și să înțelegi cu adevărat prin ce trec acești oameni”.

Citește și
ilikeit
iLikeIT. Proiectul online care promovează costumele populare din fiecare regiune a României

”Prețul de vânzare pentru ochelarii Lumen va fi de aproximativ 5.000 de dolari. Ideea noastră a fost să oferim sistemul la un preț care este echivalentul la a deține un câine ghid pentru trei ani fără costul de antrenament. Costurile de dresare a unui câine ghid sunt între 30.000 și 60.000 de dolari, iar mentenanța este de 1.500 de dolari pe an”, a mai menționat Cornel Amariei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult