Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FURBAN, aplicația gratuită prin care oricine poate contribui la dezvoltarea localității. Primăria lansează „jocul”

Vă propunem și o soluție digitală pentru pasionații de arhitectură și urbanism. O aplicație creată în România, folosită deja de autoritățile din Olanda pentru proiecte administrative. Poate fi folosită și în țara noastră.

Este o aplicație gratuită prin care puteți să contribuiți cu idei la proiectele administrative ale autorităților. Se numește FURBAN și este o soluție digitală creată aici, în România, mai exact în Iași. O aplicație folosită și de primăria din Rotterdam. Autoritățile de acolo și-au făcut deja un obicei din a se consulta cu cetățenii înainte de a implementa noi proiecte de urbanism.

Furban este practic o platformă interactivă 3D, care ajută primăriile în procesul de design. Practic, orice autoritate publică poate propune prin intermediul acestei platforme un proiect de urbanism, care poate fi implementat apoi în adevăratul sens al cuvântului, în funcție de sugestiile cetățenilor. Oricine poate să contribuie cu o idee. Accesul în aplicație este gratuit. Sistemul este intuitiv și ușor de folosit. Nu trebuie să fii neapărat priceput la design sau urbanism. Este ca și cum ai construi ceva în mindcraft. Și da, chiar și cei mici pot contribui cu idei.

În țara noastră, s-a făcut deja asta, la un moment dat, pe diferite proiecte administrative, în București și Iași. Fiecare cetățean care vrea să contribuie trebuie doar să-și facă un cont, să aștepte apoi să primească un cod de login pe mail și să intre apoi în platformă. Atenție, însă, proiectele sunt inițiate de autoritățile publice. Deci, primul pas trebuie făcut de ei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult