Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea despre Lună care a surprins pe toată lumea. Ce vârstă ar avea de fapt

Un studiu recent a dezvăluit faptul că Luna, satelitul natural al Pământului, ar fi mai „tânără” cu aproape 85 de milioane de ani.

Potrivit oamenilor de știință, Luna ar avea în realitate 4,425 de miliarde de ani și nu 4,51 de miliarde de ani, așa cum se credea inițial, transmite Live Science.

Astfel, vorbim de o eroare a estimărilor de aproximativ 85 de milioane de ani.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au folosit modele matematice pentru a determina compoziția Lunii în timp. Pe baza ideii că satelitul a fost gazda unui ocean de magmă, ei au calculat modul în care s-au schimbat de-a lungul timpului mineralele care s-au format după răcirea lavei. Urmărind această cronologie, specialiștii au reușit să refacă procesul formării Lunii.

„Comparând compoziția rocilor de pe Lună cu compoziția magmei oceanului din modelul nostru, am putut să urmărim evoluția acesteia până la punctul de pornire, momentul în care s-a format Luna”, a declarat un cercetător.

Citește și
planete
Fenomen uluitor. Au fost descoperite 2 planete care „dansează”. Cum este posibil acest lucru

Aceste descoperiri se potrivesc cu cercetările anterioare, potrivit cărora formarea Lunii corespunde cu formarea miezului metalic al Pământului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult