Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nouă formulă de calcul a salariului minim. Cum va fi stabilit în funcție de inflație și populația ocupată

Salariul minim ar urma să fie calculat în funcție de rata anuală prognozată a inflației, PIB-ul prognozat, populația ocupată prognozată și câștigul mediu brut lunar prognozat, arată un document citat de Profit.

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi calculat în funcție de rata anuală prognozată a inflației, Produsul Intern Brut (PIB) prognozat, populația ocupată prognozată și câștigul salarial mediu brut lunar prognozat, relevă un document guvernamental obținut de Profit.

Mai exact, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi calculat în funcție de ”nivelul orientativ de 50%” din câștigul salarial mediu brut.

Salariul mediu brut în martie 2024 a fost de 8.502 lei

Conform proiectului pregătit de Guvern, salariul minim brut pe țară garantat în plată se stabilește sau se actualizează cu evoluția ratei inflației și cu evoluția productivității muncii prognozate, potrivit formulei:

Citește și
bani lei
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Câștigul salarial mediu brut pe economie în luna martie 2024 a fost 8.502 lei și cel net 5.185 lei. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat în reptate rânduri că Executivul are intenția clară ca salariul minim să crească la 3.700 de lei, de la 1 iulie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult