Mit demontat. Cât de periculoase sunt, de fapt, excesele alimentare în ziua de Crăciun
Your browser doesn't support HTML5 video.
Un Crăciun îmbelșugat, mese pline de bunătăți, preparate cu multă carne, abundență, desfătare, satisfacerea tuturor poftelor, dezlegare la mâncare. Așa e Crăciunul la români. Și e normal.
E vorba de câteva zile în care să mănâncă mai mult, nu e nimic grav în asta, nu ne îmbolnăvim și nici nu ne îngrășăm dintr-o masă. Am fost proiectați de natură să fim păcătoși, lacomi și pofticioși, să ne placă mâncarea și să nu avem limită de cantitate. Să facem excese și să mâncăm mult e mai normal decât să ne abținem. Am fost dotați cu un stomac construit dintr-un mușchi, se poate întinde la infinit, iar celulele adipoase se multiplică și depozitează excesul de calorii, deci anatomia noastră e pusă în slujba mâncării.
Ca să aveți inima împăcată și conștiința liniștită, iată ce se spune în cărțile de nutriție: nu contează ce mănânci de la Crăciun până la Anul Nou, e doar o săptămână. Important e ce mănânci de la anul nou până la Crăciunul următor, în restul de 355 de zile. Aveți un an întreg înainte în care să dați dovadă de moderație și echilibru, acum nu are nimeni dreptul să vă judece, nici măcar voi.
Bucurați-vă, doar o dată-i Crăciunul! Sărbători fericite să aveți, pline de gust și bucurie, alături de cei dragi.