Câte kilograme de grăsime de pe abdomen pot fi eliminate prin abdominoplastie. Ce trebuie să știi înainte de liposucție
Your browser doesn't support HTML5 video.
Facem comparație cu foamea controlată, neplăcută. Care e varianta corectă din punct de vedere metabolic?
Grăsimea face inflamație, inflamația e peste tot, organizată în rețele. Aceasta determină boli. Scap de inflamație dacă îmi fac o intervenție estetică prin care elimin grăsimea depusă pe abdomen?
Liposucție sau abdominoplastie se numește interveția estetică prin care sunt eliminate de sub pielea de pe abdomen trei până la cinci kilograme de grăsime.
Bogdan Smeu, medic în chirurgia obezității: „Dacă vei continua să ai obiceiurile unui obez, operat fiind prin abdominoplastie, în regiunea operată vor fi cicatrici operatorii. Dacă te vei mai îngrășa, acele kilograme nu vor mai fi puse în zona cu cicatrici, ci în interiorul organismului. Grăsimea viscerală este grăsimea care aduce mai ușor diabetul. Este grăsime metabolică. Cu adevărat periculoasă”.
Intervenția estetică se face după ce slăbiți și vă stabilizați greutatea. Spre deosebire de o intervenție estetică, micșorarea chirurgicală a stomacului vă face să mâncați puțin. Foarte puțin. Toată viață. Chirurgul nu se atinge de grăsimea din interior. Slăbiți pentru că veți mânca la o masă cel mult 100 de mililitri.
Ce face ficatul? Va transforma masa de grăsime dintre organe în energie.
Bogdan Smeu, medic în chirurgia obezității: „Veți mânca mai puțin, adică suficient de puțin încât organimul să nu își ducă toate activitățile zilnice la final. Și atunci ce face? Ia din grăsimea depusă. Ficatul o transformă în sursă de energie și aceasta dispare. Pierdem, de fapt, depozitele de energie, adică de grăsime, pe care le-am făcut”.
Așa dispare inflamația cronică, adică cea mai periculoasă situație pentru organismul uman. Același efect îl are și foamea controlată. Distruge rețelele de inflamație.