Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de periculoasă este albirea dinților. Mulți dintre medicii stomatologi nu recomandă această procedură

Your browser doesn't support HTML5 video.

Albirea dinților poate aduce un zâmbet mai frumos, dar mulți dintre medicii stomatologi nu recomandă această procedură. Poate duce la sensibilitate dentară, care apoi să creeze probleme grave.

De ce pot apărea probleme și care sunt ele?

Dr. Claudiu Roman, medic stomatolog: „Cel mai des folosit este peroxidul - substanța principală folosit în geluri de albire. Se măresc canaliculele dentinare și atunci pacientul nu mai are smalțul bine mineralizat care să protejeze dintele. Iar cei care optează totuși pentru această procedură ar fi bine ca apoi să evite consumul băuturilor acidulate sau citricelor, care cu atât mai mult sensibilizează dintele și demineralizează structura dentară.”

Oamenii poate găsesc și în farmacii soluții pentru albirea dinților. Acelea sunt mai puțin periculoase?

Dr. Claudiu Roman, medic stomatolog: „Vedem foarte multe astfel de kit-uri de albire, mai mult sau mai puțin dăunătoare, pacientul acasă, singur, nu știe exact protocolul care trebuie urmat pentru o astfel de procedură și poate menține gelul de albire mai mult pe suprafața dintelui. În loc de 15 minute, de exemplu, poate sta o jumătate de oră din dorința de a obține rezultate cât mai bune. Dar apare și sensibilitatea dentară, pe lângă inflamația gingiei, retracții gingivale și multe alte probleme.”

Citește și
doctor de bine
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații la Doctor de Bine

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult