Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretele de nutriție ale unei campioane. Ce mănâncă Sorana Cîrstea pentru a face performanță

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trebuie să ai o educație completă, indiferent cât de bun ești pe teren! Ne-o spune Sorana Cîrstea, care acordă o atenție ridicată tuturor aspectelor din viață.

 De unele părți s-au ocupat părinții, pe altele le controlează cum știe ea mai bine. Iar aici includem și nutriția.

Sorana recunoaște că e norocoasă să practice un sport unde îți permiți luxul unui kilogram în plus. Totuși, nu se abate de la recomandările de hrană pentru un sportiv la un asemenea nivel, mai ales în zilele de competiție ori anterenament.

Sorana Cîrstea: “Părinții au fost pentru mine sprijinul principal și ei au avut acest vis că eu să fiu jucătoare profesionistă. Din fericire, s-a împlinit. Aveam 3-4 ani și părinții îmi spuneau povești cu Steffi Graf, cu Andre Agassi, nu cu Albă că Zăpada. Visul meu atunci era să fiu în top 100, ulteior am ajuns pe 21, sunt de 10 ani în top 100.”

Despre alimentație, Sorana spune că nu este atât de strictă că în alte sporturi, cum ar fi gimnastica, este permis și un kilogram în plus.

Sorana Cîrstea: “Încep dimineața cu ananas și afine, o omletă. În proporție de 80% mănânc sănătos, 20% mai scap și la dulciuri. Când am început să fac sport, acum 19 ani, dimineața era permis și un croissant, acum este cu totul alt concept.”

Mai multe detalii în video atașat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult