Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autorităţile se tem de un atac al hackerilor la alegerile prezidenţiale. Ce fac serviciile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care a pus la dispoziția Biroului Central Electoral rețeaua de transmite a datelor scrutinului pentru alegerile prezidențiale, urmărește și ca acest sistem să nu fie atacat de hackeri.

Angajații STS asigură mentenanța tabletelor folosite în scrutinul electoral. Nu mai puțin de 6600 de tablete sunt folosite în străinătate și de 3 ori mai multe în țară.

Sunt instrumente importante, care, pe de o parte, transmit în timp real participarea la scrutin, practic, toate datele sunt transmise prin rețeaua pusă la dispoziție de STS Biroului Electoral Central, dar, și mai important, cu aceste tablete sunt transmise toate procesele verbale cu rezultatele acestui scrutin.

De asemenea, prin intermediul unui program creat de un angajat al STS se poate preîntâmpina votul mutiplu, pentru că atunci când este scanată cartea de identitate a unui alegător, acest sistem semnalizează dacă s-a votat deja sau dacă i s-a interzis dreptul de a vota.

Pe lângă sutele de operatori STS, mai sunt specilialiști antrenați care veghează ca nu cumva hackerii să ajungă la acest sistem atât de important pentru reușita scrutinului, mai ales că la alegerile anterioare s-au înregistrat câteva sute de astfel de tentative.

Citește și
alegeri diaspora
Alegeri prezidențiale 2019. Peste un sfert de milion de români au votat în diaspora în primele 2 zile

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult