Ultimele pregătiri pentru votul de duminică. Urnele se deschid la 7 şi se închid la 21

Ultima actualizare: 10-11-2019 20:09

Românii din străinătate au început să voteze pentru viitorul preşedinte, începând de vineri. Iar duminică va fi rândul nostru, al tuturor celor din ţară, să mergem la urne.

În primul tur de scrutin va fi declarat câştigător doar candidatul care va obţine mai mult de jumătate dintre voturile tuturor alegătorilor. În cazul în care niciun competitor nu va reuşi acest rezultat, se va organiza un al doilea tur de scrutin, între primii doi clasaţi, pe 24 noiembrie.

Secţiile de votare din toată ţara sunt pregătite pentru ziua de alegeri. Poliţiştii din Capitala i-au verificat pe şoferii care au transportat buletinele de vot şi doi dintre ei au fost prinşi băuţi, aşa că au fost amendaţi şi au rămas fără permisul de conducere.

Buletinele au ajuns însă la secţiile de votare din toată ţara, iar românii vor putea merge la urne de la 7 dimineaţa, până la 9 seara. Durează câteva minute pentru fiecare vot, dar dacă, după această oră, vor mai fi oameni în secţia de votare care nu au apucat să-şi exprime opţiunea, programul va fi prelungit până la miezul nopţii, astfel încât toţi cei aflaţi la coadă să îşi exercite dreptul de a vota.

Ana Maria Călugarița, purtător de cuvânt AEP: „Prezintă actul de identitate operatorilor de calculator, după care se îndreaptă către un membru al secţiei de votare, preda actul de identitate, i se vor înmâna ştampila cu menţiunea VOTAT şi buletinul de vot, semnează în lista electorală permanenta".

Pe buletinul de vot sunt prezenţi cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni. Intraţi singur în cabina de vot, stampilaţi patrulaterul cu numele candidatului dorit, împăturiţi buletinul de vot, apoi îl introduceţi în urnă. Returnaţi ştampila şi tot atunci veţi primi înapoi şi actul de identitate.

Toţi cei care au împlinit 18 ani până în ziua alegerile au dreptul de a vota, cu excepţia celor alienaţi mintal sau cei care şi-au pierdut drepturile electorale.

Ana Maria Călugarița, purtător de cuvânt AEP: „Ca să aflaţi secţia de votare la care trebuie să mergeți intraţi pe www.registrulelectoral.ro şi introduceţi datele personale, numele şi CNP-ul şi veţi afla secţia la care sunteți arondat. Dacă ne aflăm într-o altă localitate, putem vota la orice secţie de votare şi vom fi introduşi pe listele suplimentare. Toate persoanele netransportabile, pe baza unor documente justificative, pot solicita urna specială în baza unei cereri care va fi depusă în preziua votării la biroul secţiei de votare"

Votul multiplu este complet interzis, nu aveţi voie să intraţi însoţit în cabina de vot şi nici să fotografiaţi buletinul de vot. La final, aveţi grijă să nu plecaţi cu ştampila acasă. În caz contrar, riscaţi să fiţi sancţionat.

Suntem peste 18,2 milioane de romani aşteptaţi duminică la urne, să ne alegem viitorul preşedinte.

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!