Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vijelia a luat acoperișul unei familii din Neamț. Oamenii munciseră 15 ani în Italia să-și ridice casa

Your browser doesn't support HTML5 video.

O vijelie puternică, dintr-o localitate din judeţul Neamţ, a smuls mansarda unei case, cu tot cu pereţi, de parcă ar fi fost din carton.

Proprietarii, care au şi doi copii mici, munciseră vreme de 15 ani în străinătate, ca să îşi facă un rost. Iar acum se iau cu mâinile de cap, văzându-şi casa parțial ruinată... Au mare nevoie de ajutor pentru a reclădi acoperişul.

În urmă cu trei zile, vântul a bătut cu putere în judeţul Neamţ şi a adus nenorocirea peste o familie din comuna Borleşti. Oameni harnici, au muncit în străinătate în ultimii 15 ani, să le poată oferi copiilor un cămin al lor. În numai câteva minute, vijelia a desprins mansarda şi a rupt stâlpii din beton.

Vasile Florea, proprietarul: „A fost o vijelie, nu ştiu ce a fost, dar a fost deodată, şi în cinci minute a luat tot. Eram în casă, dormeam, când mi-a zis soţia că ne-a luat hogeagul cu totul. Când am ieşit afară, nu mai era nimic. O parte a dus-o acolo, o parte aici, o parte acolo s-a rupt tot. 15 ani de muncă în Italia.”

Oamenii s-au temut pentru viaţa lor şi a copiilor. De jur împrejur era un zgomot asurzitor, iar centrala a fost cât pe ce să ia foc. Acum dorm cu toţii în ce le-a mai rămas întreg din casă, şi se tem, în nopţile geroase, nu au cum să încălzească locuinţa.

Citește și
zapada, ninsoare
Zăpada și vijelia au făcut ravagii în Capitală. Mai mulți copaci au căzut pe mașini, iar traficul a fost dat peste cap

Lăcrămioara Florea: „E foarte greu cu 2 copii mici, în mijlocul iernii”

Autorităţile caută soluţii, iar vecinii ghinioniştilor încearcă să dea şi ei o mână de ajutor. Nu au bani, dar pot munci la reparaţii.

Reporter: Aţi venit să îi ajutaţi?

Benone Ştefănescu – vecin: „Cu forţă de muncă, să ieşim din probleme, nu vedeţi, a fost un dezastru”

George Mutu – primar Borleşti: „O familie de oameni gospodari, muncitori, care a fost lovită de această calamitate. Noi încercăm cu resurse din primărie să îi ajutăm cu ceva materiale de construcţii, să îşi refacă mare parte din acoperişul distrus de această furtună”.

Părinţii încearcă să-şi ţină firea şi să îşi ascundă lacrimile, cu nădejdea ca solidaritatea semenilor le va schimba destinul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult