Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ungaria a intrat în recesiune tehnică, după două trimestre consecutive de scădere economică

Vecinii de la nord-vest au încheiat trimestrul IV al anului trecut cu o scădere de 0,4% a PIB față de trimestrul precedent, marcând astfel oficial intrarea în recesiune tehnică, anunță portfolio.hu. 

În trimestrul III s-a înregistrat o scădere destul de abruptă, de 0,7% din PIB față de trimestrul precedent. Per total, însă, economia Ungariei a crescut cu 4,6% din PIB anul trecut față de 2021 având însă o dinamică volatilă. Astfel, după un început bun de an, cu două trimestre consecutive de creștere a PIB, Ungaria a alunecat spre scădere. Spre comparație, economia României a crescut anul trecut cu 4,8% din PIB.

Evoluția pe trimestre a economiei maghiare:

"Rezultatul bun, per total, de anul trecut se bazează în principal pe trei factori. Primul este revenirea puternică după criza coronavirusului și cheltuielile foarte mari făcute de stat în perioada alegerilor. De asemenea se aplică și efectul de bază, respectiv rezultate actuale sunt comparate cu cele precedente, mai slabe. Spre final de an, însă, efectul cheltuielilor guvernamentale masive dar și persistența tarifelor mari la energie și-au spus cuvântul", precizează jurnaliștii de la Portfolio. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult