Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr a murit de COVID acasă, după ce familia a cerut să fie externat de la ATI

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, bolnav de COVID-19, a murit acasă. Acesta a ajuns inițial la spital, unde a fost internat la ATI, însă după doar patru ore familia sa le-a cerut medicilor să îl externeze, relatează Gorjeanul.

La începutul săptămânii, tânărul a ajuns cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acolo a fost supus unor investigații, inclusiv o tomografie computerizată, care au arătat că pacientul avea o saturație scăzută a oxigenului în sânge, de 60% și afectare pulmonară de 80%.

Tânărul a fost dus la ATI, unde a fost conectat la două surse de oxigen și, după circa 30 de minute, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă care a anunțat telefonic familia despre starea gravă a pacientului. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat.

„Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu-Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a-i convinge să îl lase în spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă. Considerăm că fiecare pacient are o șansă în plus la viață dacă primește tratament și îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat”, au precizat reprezentanții spitalului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult