Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil de 6 ani din Roman a povestit la grădiniță cum era obligat de părinți să întrețină relații sexuale cu aceștia

Un copil de 6 ani a povestit la grădiniță cum a fost obligat de părinții săi să întrețină relații sexuale cu aceștia. Băiatul a fost preluat urgent de către autorități, iar părinții sunt cercetați acum penal.

Un băiețel în vârstă de 6 ani din Roman a povestit zilele trecute la grădiniță cum a fost obligat de mai multe ori de către părinții săi să întrețină relații sexuale cu aceștia, concomitent cu cele întreținute de adulți, scrie Monitorul de Neamț.

Grădinița a sesizat imediat autoritățile, iar la evaluarea psihologică ce a urmat copilul a detaliat cum tatăl și mama sa l-ar fi supus unor abuzuri fizice și de natură sexuală.

Ar fi fost obligat să întrețină cu părinții reporturi sexuale, concomitent cu cele întreținute de adulți. Ulterior, la evaluarea psihologică, băiatul a povestit ceea ce i s-a întâmplat.

Cercetările au arătat că faptele s-ar fi petrecut în mai multe rânduri, la domiciliul acestora, minorul detaliind tratamentele la care a fost supus de tată, în prezența mamei.

Citește și
american XL bully dog
Un copil de opt ani se află în stare critică la spital, după ce a fost mușcat de cap de un câine agresiv

„În cursul zilei de luni, 12 februarie, am fost anunțați de către Poliție despre cazul unui copilaș în vârstă de 6 ani, din strada Fabricii, care se presupune a fi fost supus unor perversiuni de natură sexuală de către părinți. Poliția a fost anunțată de cei de la Fundația Pacea unde copilul frecventează grădinița și unde copilul ar fi povestit toate grozăviile.

Copilul a fost audiat și din povestirile acestuia a reieșit că este victima unui presupus abuz sexual. Din seara zilei de luni, 12 februarie, a fost dus pentru a fi protejat în centrul de regim de urgență al GDASPC, urmând a fi încredințat unui asistent maternal. Copilul este inclus în program de evaluare și terapie”, a declarat Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

Copilul a fost luat în plasament în regim de urgență

Conform Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, „la data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către reprezentanții DAS Roman, cu privire la faptul că, un minor în vârstă de 6 ani, din Roman, s-ar afla într-o situație de risc. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de poliție.

Față de minor a fost luată măsura plasamentului în regim de urgență, într-un complex de servicii rezidențiale. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, urmând ca după administrarea tuturor mijloacelor de probă să fie dispuse măsuri legale. Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii unei fapte contra integrității și libertății sexuale, pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt”.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, Claudiu Neculai, a precizat faptul că dosarul a fost luat spre instrumentare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț încă din cursul zilei de 14 februarie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult