Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiat de 13 ani a fost împușcat accidental în gât, cu o armă cu aer comprimat, de un prieten

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident șocant în Maramureș. Un băiat în vârstă de 13 ani a fost împușcat accidental în gât, de prietenul său, de aceeași vârstă, cu o armă cu aer comprimat. Printr-o mare șansă, adolescentul nu a fost grav rănit.

Familia l-a transportat rapid la spitalul din Târgu-Lăpuș, unde medicii au reușit să-l opereze. Acum este în afara oricărui pericol, însă, pentru refacere, a fost transferat la un spital din Cluj.

Cei doi băieți în vârstă de 13 ani se jucau în garajul unei locuințe din localitatea Trestia, unde ar fi găsit o armă neletală de tir sportiv, cu aer comprimat.

Unul dintre cei doi băieți a manevrat arma și din greșeală, a tras către prietenul său și l-a rănit în zona gâtului.

Familia băiatului l-a transportat rapid la spitalul din apropiere, în Târgu-Lăpuș, unde medicii au reușit să-i extragă o alică din apropierea coloanei vertebrale.

Dr. Dan Cupșa, manager Spitalul Târgu-Lăpuș: “Copilul era stabil hemodinamic, i-am făcut o radiografie și am identificat corpul străin în apropierea coloane cerebrale cervicale.”

După ce a fost stabilizat, băiatul a fost transferat la Cluj unde a rămas internat sub stricta supraveghere a medicilor.

Arma cu aer comprimat era deținută legal de tatăl copilului care a tras. Insă pușca nu era ținută închisă, cum spune legea. Așa că bărbatul a fost amendat cu 5 mii de lei și a rămas fără dreptul de a mai purta asupra lui arme și de a le folosi.

Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: “Posesorii armelor neletale au obligația de a păstra armele la domiciliu astfel încât să prevină accesul persoanleor neautorizate și vătămarea corporală accidentală. ”

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru uz de armă neletală fără drept și vătămare cormporală din culpă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult