Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Teatrele funcționează la capacitate maximă. Spectatorii pot intra fără mască, și fără certificat verde

Your browser doesn't support HTML5 video.

Teatrele funcționează de două zile la capacitate maximă, după doi ani - așa că vând bilete, pentru toate locurile disponibile. Spectatorii pot intra fără mască, și fără certificat verde.  

Deși multe instituţii culturale, au probleme financiare, legate de scumpirile la energie și gaz, prețul biletelor pentru spectacole, a rămas încă neschimbat.

La Teatrul Nottra, din București, se fac repetiții pentru următoarea premieră, care va avea loc la final de martie. Spectacolul se va juca după doi ani de restricţii, în sfârşit, cu sala plină.

Marinela Țepuș, directorul teatrului Nottara: "Surpriza a fost că, de unde ne așteptam să ajungem la 50% cu spectatorii în sală putem, să avem 100% spectatori în sală, cu vaccin, fără vaccin, trecuți prin boală, sau nu, adică să încercăm să redevenim normali".

Toate instituțiile de cultură au scos la vânzare biletele, care nu au fost disponibile până acum, din cauza limitărilor de capacitate. De exemplu, la Opera Comică Pentru Copii, au fost ocupate deja toate locurile noi pentru următoarele două spectacole.

Mădălin Guruianu, directorul de comunicare al Operei Comice pentru Copii: "Abia așteptăm senzația asta, i-am văzut pe toți fremătând în culise. Asta cred că așteptăm cu toții, energia unei săli pline este inagalabilă, mai ales când jumătate dintre ei sunt copii".

De acum, accesul în toate sălile de spectacol se face fără certificat verde. Nici masca nu mai este obligatorie - este doar recomandată, așa că cei care, în continuare simt nevoia, o pot purta.

După cozile de la benzinării, am văzut ieri aglomeraţie și la teatru. În Sfântu Gheorghe, Covasna, localnicii au format rânduri de câteva zeci de metri la casa de bilete.

Scumpirile din ultima perioadă au afectat inclusiv instituțiile de cultură. Deși facturile au fost mai mari în ultima perioadă, prețul biletelor pentru spectacole a rămas încă neschimbat la majoritatea teatrelor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult