Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Srilankezi din Botoșani depistați cu coronavirus. Ce a urmat este incredibil

Mai mulți srilankezi care lucrau la o fabrică din Botoșani au fost depistați cu Covid-19. Patronul a închis unitatea și i-a concediat pe toți cei peste 40 de asiatici, pe care i-a urcat apoi într-un autocar, pentru a-i trimite înapoi în Asia.

 

Scandal monstru la o fabrică de confecții din Botoșani, după ce 5 din cei 42 de angajați srilankezi au fost depistați cu coronavirus, scrie Monitorul de Botoșani.

Primul caz a fost înregistrat pe 25 aprilie, moment în care autoritățile au dispus izolarea a unui număr de șapte contacți ai bolnavului, într-un spațiu pus la îndemână de angajator.

Ulterior, pentru că au mai fost depistate câteva cazuri, patronul italian al GT Company nu a mai așteptat urmarea procedurilor de carantină și a decis închiderea fabricii, concedierea tuturor srilankezilor și a încercat să-i trimită pe toți acasă, înapoi în Asia.

I-a urcat pe toți, inclusiv pe cei aflați în izolare, într-un autocar, după momente extrem de tensionate, în care a fost nevoie inclusiv de bodyguarzi pentru a-i ține sub control pe srilankezii disperați.

Citește și
pandemie de coronavirus in lume
Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 10 mai. Bilanțul zilnic al deceselor, în scădere în Italia

 

Autocarul, întors din drum și srilankezii plasați în carantină

 

Într-o înregistare video se vede cum reprezentanții companiei strigă la srilankezi, îi anunță că au fost toți concediați și să se urce în autocar, pentru că sunt trimiși acasă.

 

Pentru a se feri de autorități, patronii italieni au organizat transportul în noaptea de 2 spre 3 mai, dar Prefectura a aflat și a alertat forțele de ordine.

„Autocarul a fost oprit în oraşul Roman, fiind întors la Botoşani, iar toţi cei 43 de ocupanţi ai autocarului plasaţi în carantină într-unul din spaţiile amenajate din Botoşani”, a declarat medicul Delia Monica Adăscăliţei, directorul interimar al DSP Botoşani, pentru sursa citată.

După ce s-au întors la Botoșani, autoritățile au confirmat că alți patru srilankezi sunt infectați cu coronavirus, aceștia fiind internați alături de conaționalul lor, după cum a anunțat duminică DSP Botoșani.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult