Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sorina Pintea, reacție după moartea tânărului din Neamț. ”Transferul s-a făcut în momentul potrivit”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că în cazul tânărului din Neamț, transferat în Belgia cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, s-a făcut tot ce s-a putut pentru a fi salvat la timp. 

”L-am sunat pe medicul care s-a ocupat de Alexandru, care m-a anunțat și mi-a spus că s-a atașat de pacient, că-i este foarte greu să-mi spună și că a făcut tot ce i-a stat în putință să-l salveze. Starea era foarte gravă, din păcate Alexandru a plecat. A fost transferat în Belgia în momentul în care medicii și-au dat acordul. În momentul în care medicii din Belgia au spus ”Da”, Alexandru a plecat. S-a făcut tot ce s-a putut, transferul s-a făcut în momentul potrivit. Din momentul în care a fost transportat am ținut legătura cu medicul care s-a ocupat, care este de origine română”, a transmis Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății spune că a fost nevoie de achitarea unei plăți înainte de transferul în Belgia, lucru care nu intra în atribuțiile ministerului. 

”În cazul lui Alexandru nu s-a întârziat nicio secundă. Dacă se dădea acceptul cu 5 ore mai devreme, atunci era trimis. A fost vorba de plata unui avans, am făcut-o discutând cu Casa de Asigurări, pentru că era necesară în acest moment”, a precizat Pintea.

Citește și
sorina pintea
Ministrul Sănătăţii a anunțat că vrea încheierea unor protocoale cu centrele de mari arşi din Europa

Tânărul grav rănit în explozia de la Piatra Neamţ, și transferat în Belgia cu două bacterii intra-spitalicesti, a încetat din viață joi.

Tânărul în vârstă de 28 de ani a ajuns la Spitalul Charleroi din Belgia infectat cu Acinetobacter şi Klebsiella. Înainte de a pleca din România, pacientul, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, a fost operat, iniţial, în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Potrivit medicului român, care l-a preluat în străinătate, procedurile la care ar fi fost supus pacientul în ţară nu ar fi fost complete.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult