Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ședință importantă de Guvern. Bugetul şi salariile minerilor, pe ordinea de zi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Plata salariilor restante pentru mineri este unul dintre subiectele ședinței de Guvern, programată cu începere de la ora 19.00.

UPDATE 20:45 Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ

A fost o ședință stabilită după-amiaza, pe ultima sută de metri, cu două puncte urgente pe ordinea de zi.

În primul rând se discută despre soluțiile găsite pentru a putea plăti salariile restante minerilor din Valea Jiului care au protestat în ultima săptămână.

Cu alte cuvinte, luni seara se aprobă o hotărâre de guvern prin care se stabilesc procedurile pentru acordarea acestor plăți.

Este și documentul pe care îl așteaptă de altfel minerii din Valea Jiului.

Citește și
Florin Citu
Bugetul pentru anul 2021 a fost adoptat. Florin Cîțu: „Nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi”

Ei au anunțat că în ciuda declarațiilor și promisiunilor făcut de oficiali luni nu vor înceta protestele până când nu sunt aprobate toate aceste acte normative prin care ei pot primi salariile restante și după acest moment ar urma să iasă și cei 70 de mineri blocați în mină, care amenință cu greva foamei.

Al doilea punct de ordinea de zi este bugetul pentru acest an, este ultimul pas procedural pe care Guvernul îl face pentru definitivarea bugetului și include toate avizele pe care executivul le aștepta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult