Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Salvare dificilă în Peștera Meziad. Zeci de speologi au participat la un exercițiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Salvare spectaculoasă din Peștera Meziad din Munții Apuseni. 37 de speologi din țară și din Polonia au participat la unul dintre cele mai grele exerciții de recuperare din adâncuri.

Potrivit scenariului, o tânără suferise un traumatism la picior. Pentru a o aduce la suprafață, speologii au străbătut pasaje înguste, la cel mult 6 grade Celsius.

Speologii care au participat la exerciţiu s-au împărţit în echipe şi au coborât în peşteră, unde, potrivit scenariului, se afla victima, care avea nevoie disperată de ajutor.

Salvatorii au intervenit contracronometru, ca şi cum ar fi o situaţie reală. În peşteră, temperatura nu depăşea 6 grade Celsius.

Salvatorilor din ţară li s-au alăturat speologi din Polonia.

Thomas, speolog Polonia: "Sunt aici cu prietenii mei speologi din Polonia suntem o echipă de 6 persoane. Putem coopera cu serviciul Salvaspeo Salvamont şi ne putem antrena împreună. Peştera este frumoasă din punct de vedere turistic, dar foarte intersantă din punct de vedere tehnic."

Victima a fost scoasă din adâncuri după şase ore. Peştera Meziad, din judeţul Bihor, are cel mai lung traseu amenajat pentru turişti din ţară - dispus pe două nivele, depăşeşte 1.100 de metri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult