Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protestele fermierilor polonezi au efecte până în România. Traficul rutier de la granița de nord, grav afectat

Your browser doesn't support HTML5 video.

În nordul României sunt cozi uriașe. Sute de camioane, majoritatea ucrainene, stau înșirate pe mai bine de 10 kilometri pentru a ajunge în Vama Halmeu. Blocajele sunt cauzate de protestele fermierilor din Polonia.

Peste 400 de camioane așteptau să iasă din România la amiază. Șoferii de TIR ucraineni povestesc că stau în vamă de peste 72 de ore. Mai au provizii și apă, dar combustibilul este pe terminate.

Șofer din Ucraina: "Stăm deja de o zi aici și cred că vom mai sta încă aproximativ vreo trei-patru".

Unul dintre șoferi are camionul încărcat cu pui congelați și se teme că marfa i se va strica pe drum.

Șofer din Ucraina: "Toți încearcă acum să iasă fie prin Slovacia, fie prin România, de asta se și formează cozi așa mari".

Șoferii de camioane din Polonia, sustinuți de agricultori au blocat din nou mai multe autostrăzi și punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Se opun importului de produse agricole ieftine din țara vecină.

Citește și
Cozi de mașini de 1000 de km. ”Este cel mai mare blocaj în trafic din istoria țării”
Țara unde s-au format cozi de mașini pe 1000 de km. ”Cel mai mare blocaj în trafic”

Șofer din Ucraina: "Nimeni nu spune nimic, stăm, așteptăm și nu știm cât vom mai sta: o noapte, două, poate trei".

Pe sensul de ieșire la camioane se lucrează pe două artere. Poliția de Frontieră a suplimentat personalul însă chiar și așa timpul de așteptare în coloane a depășit și 2000 de minute!

Insp. Iulia Stan, purtător de cuvânt Poliția Română de Frontieră: "Cauza este numarul mare de transportatori de marfă ucraineni, care vin dinspre Polonia, ca urmare a reconfigurării traseului, și se îndreaptă spre Ucraina".

Deși, potrivit legii, camioanele pot staționa doar în afara localităților, transportatorii au parcat pe marginea drumurilor naționale și înaintează în coloane. Cozi sunt și în vama Petea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult