Țara unde s-au format cozi de mașini pe 1000 de km. ”Cel mai mare blocaj în trafic”
Câteva mii de fermieri olandezi au ieșit cu tractoarele pe străzile Olandei, spre Haga, marți, pentru a protesta față de politicile guvernului.
Fermierii au venit în Haga cu tractoarele lor ceea ce a condus la formarea unor ambuteiaje cu o lungime de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile olandeze, o situaţie fără precedent potrivit autorităţilor, informează BBC.
”Este cel mai mare blocaj în trafic din istoria țării” a reacționat pe Twitter un olandez.
Protestele fermierilor vin după publicarea unui raport comandat de Guvernul de la Haga, document care prevede o reducere drastică a efectivelor de animale, în special a vacilor de lapte, pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră.
Farmers are protesting in the Netherlands and it is now the biggest traffic jam we've ever seen, thousands of tractors are driving on the highways right now ???? #boerenprotest is even worldwide trending on twitter right now???????????? pic.twitter.com/mIcWzq3BnS
— Paploo (@Paploo968) October 1, 2019
Convoiul de tractoare s-a oprit pe o peluză din centrul oraşului în condiţiile în care poliţia le-a blocat accesul pe străzile adiacente care duceau spre Parlament.
Potrivit presei locale, fermierii cer o recunoaștere mai mare din partea politicienilor, după ce au fost acuzați că distrug mediul înconjurător. De asemenea, demonstrația a avut loc și după ce s-a pus problema nerespectării regulilor Uniunii Europene de către Olanda, în ceea ce privește diminuarea poluării.
"Avem sentimentul că toate măsurile pentru climă, tot ce va trebui să facem pentru a proteja mediul, vor fi suportate de noi. Iar acest lucru ne nemulţumeşte", susţine Sander Pereboom, un fermier de 37 de ani.
"Vrem să facem ceva pentru mediu...şi vrem să facem asta împreună cu toată lumea din Olanda. Nu doar fermierii trebuie să plătească preţul", a adăugat fermierul.
"Suntem prezentaţi într-o lumină nefavorabilă drept poluatorii Olandei. Aceasta în condiţiile în care sectorul nostru face tot ce poate pentru a reduce emisiile CO2", a declarat Ellen Heemskerk, o agricultoare de 50 de ani, care regretă faptul că turismul şi industria nu sunt puse şi ele în discuţie.
"Vreau ca fermierii care doresc să rămână fermieri şi care vor să îşi transmită exploataţiile către copii, să poată face acest lucru. Vă vom ajuta să vă pregătiţi pentru viitor", a declarat ministrul olandez al Agriculturii, Carola Schouten, care a venit să vorbească în faşa protestatarilor.
Olanda, o ţară unde o treime din suprafaţă este sub nivelul mării, este deosebit de vulnerabilă la consecinţele încălzirii globale.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!