Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele imagini cu prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc. VIDEO cu momentul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile au dat publicității primele imagini cu prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc.

Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere care aparține poliției locale și care înregistrează un cadru la fiecare șapte secunde.

Totul s-a petrecut la ora 15:59 și a durat mai puțin de 20 de secunde. Un băiat de 17 ani a murit și trei fete au fost rănite.

Singurul urmărit penal în acest moment este patronul firmei de construcții care a săpat un șanț mult prea adânc de-a lungul clădirii.

Clădirea internatului e veche din 1910 și nu a fost consolidată de mulți ani. Acum, se făceau acolo primele intervenții: împrejmuirea cu un gard și racordarea la canalizarea orașului.

Constructorul a făcut însă un șanț adânc, de 2 metri și jumătate, și o lățime similară, continuu, lipit de imobil. Lucrarea a fost făcută cu un exavator, ca să se termine mai repede. Posibil ca nerespectarea intedicției prevăzută în autorizația de construire să fi declanșat colapsul.

Laszlo Sandor este adminstratorul firmei care a săpat șanțul. După ce a fost chemat la poliție ca să dea explicații de ce a decis să sape lângă fundația clădirii și să explice de ce s-a grăbit să termine lucrarea - nu a mai vrut să vorbească public despre cele întâmplate.

Firma lui Laszlo Sandro a fost contractată să facă lucrarea de Arhiepiscopia Romano Catolica din Alba Iulia, care detine clădirea internatului. După ce a dobândit imobilul, în urma unei retrocedări, Biserica l-a închiriat municipalității. Primaria administra clădirea și a și autorizat lucrările.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult