Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiști acuzați că luau șpagă de la șoferi, ca să nu le suspende permisele. Aceștia susțin că e o răzbunare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șase politiști de la Serviciul Rutier din orașele Codlea și Ghimbav sunt acuzați că au luat mită de la mai multi șoferi care încălcaseră legea.

Faptele, spun anchetatorii, s-ar fi petrecut pe parcursul ultimului an, iar politiştii ar fi pretins, pe lângă bani, și alte bunuri sau valori, printre care chiar și mese la restaurant. Alături de cei șase agenți sunt suspectate alte șapte persoane - majoritatea conducători auto acuzați că au oferit mită.

Marius Iordăchescu este unul dintre cei cinci agenți de la Poliția Rutieră din Codlea acuzați că ar fi luat mită de la șoferi ca să îi ierte de amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație. Bărbatul lasă să se înțeleagă că e victima unor răzbunări din partea unor oameni influenți rămași fără permis. Avocatul lui susține că agentul a avut întotdeauna un comportament ireproșabil.

Adrian Sas, avocatul unuia dintre suspecți: „Eu știu că este corect și lumea vorbește foarte plăcut la adresa lui. E conștiincios și corect în ceea ce face. Și am întrebat: numai biroul lui îl verificati? Nu, verificăm toate birourile, au zis! Eu am ajuns cand ultimul birou verificat era al lui. Ceilalti, nu stiu, probabil toți de la poliția rutieră.”

Sediul poliţiei Codlea a fost răscolit, miercuri, de anchetatorii de la direcţia anticorupţie în căutarea probelor. Agenţii de la serviciul rutier sunt acuzaţi de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu şi fals intelectual. Localnicii se arată uimiţi şi spun că agenții erau mereu în trafic şi îşi făceau foarte bine treaba.”

Acuzat de aceleaşi fapte de corupţie este și un agent de la serviciul rutier Ghimbav. Alte șapte persoare, în majoritate şoferi, au fost şi ele conduse la audieri. În total au fost făcute 18 percheziții domiciliare, iar la acţiune au participat forţe din opt judeţe învecinate Brașovului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult