Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poliția Locală îi va putea amenda pe conducătorii de trotinete. Legea a trecut de Parlament

Deputații au adoptat un proiect care modifică Legea poliţiei locale 155/2010, acordând poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

Camera Deputaților este decizională. Legea merge la promulgare.

Astfel, iniţiativa legislativă modifică art. 7 alin. (1) lit. j) din legea 155/2010, iar în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are şi atribuţia de a constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală, potrivit News.ro.

În forma în vigoare a legii lit. j) preciza că poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală”.

Pe 22 mai, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult