Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Penitenciarul Rahova și-a mărit spațiile de cazare. Au fost create 200 de locuri la standarde europene

Your browser doesn't support HTML5 video.

În așteptarea fugarilor ajunși în străinătate după ce au fost condamnați definitv la închisoare, Penitenciarul Rahova și-a mărit spațiile de cazare.

Un atelier de tâmplărie a fost transformat cu peste 1,2 milioane de lei într-un corp de celule cu aproximativ 200 de locuri la standarde europene.

Ministrul Justiției spune că fugarii nu vor mai putea invoca astfel condițiile din închisorile din România.

Alina Gorghiu a dat detalii și despre Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni pentru omor și conducere sub influența drogurilor.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: „Cu privire la cazul Mario Iorgulescu. Solicitarea statului român cu privire la aducerea în țară a fugarului a fost blocată de instanța italiană în anul 2022, pe motiv că persoana nu are discernământ și nu poate participa la proceduri. Azi ne aflăm în altă etapă, vorbim de un nou mandat europen de arestare. Sunt convinsă că instanțele italiene vor analiza solicitarea și vă ținem la curent ce măsură obținem."

Nu întâmplător ministrul Justiției a făcut aceste declarații la Penitenciarul Rahova. Aici sunt preluați toți fugarii predați de străini și aduși pe aeroportul Otopeni.

Citește și
Darius Valcov
Darius Vâlcov a fost adus în România cu escortă, din Italia. Fostul ministru al Finanțelor a ajuns la închisoare

Doar anul acesta au fost aduși în tara 621 de indivizi care încercau să scape de închisoare invocând printre altele condițiile improprii de detenție. Reprezentanții mai multor ambasade, dar și jurnaliști, au fost invitați să vadă noile spații de detenție.

Geo-Bogdan Burcu, director Penitenciar Rahova: „Ne aflam în fața secției E 8, pe care o inauguram azi, o dăm în folosință pe 1 noiembrie, cu 196 de locuri pentru regimul deschis și semideschis. Eu zic că sunt condiții umane și decente de trai, cu 4 metri pătrați pentru fiecare deținut, un standar românesc, telefoane fixe, au televizoare noi și frigidere."

Clădirea în care au fost inaugurate noile camere de detenție a fost un atelier de tâmplărie, renovat cu peste 1,2 milioane de lei. La lucrări au fost folosiți chiar deținuții din penitenciar.

Potrivit penitenciarului, aici nu va fi închis, dacă vă fi predat României și Mario Iorgulescu, întrucât pedeapsa primită se încadrează la regimul închis.

Sistemul penitenciar din România numără 44 de închisori în care sunt 23.555 de deținuți din care doar 6.000 muncesc și primesc în schimb bani și reducerea perioadei de detenție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult