Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. Peste 1.000 de pelerini din Ungaria au venit în România după doi ani de restricții

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de oameni au întâmpinat, în gara din Târgu Mureș, un tren cu peste o mie de pelerini din Ungaria, care se îndreaptă spre Șumuleu Ciuc, în Harghita, după doi ani de absență.

Acolo, în acest sfârșit de săptămână, va avea loc una dintre cele mai mari procesiuni catolice din Europa Centrală și de Est. Credincioșii au fost primiți cu flori și cozonac secuiesc.

Sute de oameni au așteptat emotionați trenul care a pornit din Budapesta. O mie de pelerini s-au urcat în vagoane ca să ajungă la Șumuleu Ciuc.

„Ca enoriași, dorim să ne întâlnim cu pelerinii, să ne cinstim cu o gură de apă”, a spus un pelerin.

Pelerinii au staționat preț de câteva minute în gara din Târgu Mureș, timp în care au fost primiți de localnici cu buchete de flori, apă și tradiționalul cozonac secuiesc .

Nu au lipsit nici muzica și buna dispoziție.

Credincioșii aflați în tren sunt bucuroși că a fost reluat pelerinajul după doi ani de pauză.

„Vin de mai mulți ani, doar pe perioada covidului am fost restricționați, așa că acum cu mare bucurie așteptăm evenimentul”, a spus un pelerin.

După o scurtă rugăciune, trenul a pornit din nou la drum. Pelerinii vor participa la sărbătoarea de Rusalii, una dintre cele mai mari procesiuni din Europa. În anul 2019, Papa Francisc a vizitat sanctuarul din Șumuleu Ciuc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult