Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.

Un judecător militar l-a pedepsit inclusiv pentru că a șters imaginile înregistrate de camera ambulanței, în care era surprins atacul asupra victimei - o cunoscută saxofonistă.

Femeia le-a spus anchetatorilor că anul trecut a fost victima unor agresiuni scandaloase, în casa ei și într-o ambulanță SMRD. Din cauza unei insolații, a cerut ajutor medical, iar paramedicul trimis de SMURD să îi acorde primul ajutor și să o transporte la Spitalul Elias a agresat-o sexual, spune ea.

Iar anchetatorii l-au acuzat pe suspect și că a şters imaginile înregistrate de camera de supraveghere din interiorul ambulantei SMURD. În momentul în care a fost trimis în judecată, subofițerul a respins acuzațiile.

Victima a reclamat agresiunea după ce a fost încurajată chiar de medicii de la spital, așa că paramedicul a fost reținut, apoi arestat.

Victimă: „Am vrut să aduc un strop de dreptate în lumea asta în care trăim. Că nu mai știm să fim buni. Și corecți. Cuvântul nu mai înseamnă nimic. Iar faptele, uitați-vă unde s-a ajuns!”

Și pentru că a fost acuzat și de infracțiuni informatice, de ancheta paramedicului s-au ocupat procurorii DIICOT, care au preluat cercetările de la cei militari. Dar procesul a fost judecat de Tribunalul Militar București.

La capătul unui proces ce a durat mai puțin de șase luni, paramedicul de la SMURD a fost găsit vinovat de trei capete de acuzare. Pentru agresiune sexuală, el a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru accesarea ilegală a sistemului de supraveghere din interiorul ambulanței a primit trei luni de detenție, iar pentru distrugerea imaginilor care au surprins grozăvia a fost condamnat la un an de închisoare. Iar judecătorul militar i-a dat pedeapsa rezultantă de 5 ani și 5 luni de închisoare cu executare în regim de detenție.

Subofițerul suspendat de la SMURD a refuzat să comenteze sentința pe care o poate ataca la Curtea Militar de Apel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult