Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parlamentul European reglementează tranzacțiile cu criptomonede. Ce prevede noua lege

Parlamentul European a adoptat joi, în unanimitate, reglementări cu privire la criptomonede - în lupta împotriva spălării de bani şi a finanţării terorismului.

Transferul de active virtuale, de exemplu de bitcoin, nu era reglementat în legislaţia europeană privind serviciile financiare.

Concret, în virtutea noii legislaţii europene, furnizorii de servicii de cripto-active (CASP) sunt obligaţi să se înregistreze şi să furnizeze date precise despre identitatea lor, dacă vor să opereze în Uniunea Europeană (UE).

”Travel Rule”, care există în domeniul financiar tradiţional, se va aplica în viitor transferurilor de cripto-active.

Această reglementare îi va obliga pe furnizorii de servicii de cripto-active să transmită anumite informaţii despre clienţi şi tranzacţii instituţiei financiare destinatare a acestor tranzacţii.

Citește și
Criptomonede
Înşelăciuni privind tranzacţionarea de criptomonede. Poliția anunță că sunt înregistrate peste 260 de dosare penale

În vederea unei reduceri a amprentei mari de carbon a criptomonedelor, cei mai mari furnizori de servicii sunt obligaţi să-şi divulge consumul de energie.

”Prin Regulamentul MiCA, industria europeană a criptomonedelor dispune de o claritate a reglementării pe care ţări ca Statele Unite nu o au”, a spus raportorul Stefan Berger (PPE, dreapta).

“E bine, dar nu e suficient”

Sunt, însă, unele voci care au minimizat impactul acestor noi reglementări.

”Actorii (din domeniul) cripto vor putea începe să aplice reguli de bază ale finanţelor tradiţionale”, a avertizat, în timpul dezbaterilor, eurodeputata Aurore Lalucq (S&D, stânga). ”Este mai bine decât nimic. Dar, oare, este suficient?”, a întrebat ea.

 Lalucq a dat ca exemplu cea mai mare platformă de schinb de criptomonede din lume - Binance – spunând că aceasta ”va putea să se conformeze MiCA abia peste 18 luni, timp în care cei care fac economii nu vor avea nicio protecţie”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult