Parlamentul European reglementează tranzacțiile cu criptomonede. Ce prevede noua lege
Parlamentul European a adoptat joi, în unanimitate, reglementări cu privire la criptomonede - în lupta împotriva spălării de bani şi a finanţării terorismului.
Transferul de active virtuale, de exemplu de bitcoin, nu era reglementat în legislaţia europeană privind serviciile financiare.
Concret, în virtutea noii legislaţii europene, furnizorii de servicii de cripto-active (CASP) sunt obligaţi să se înregistreze şi să furnizeze date precise despre identitatea lor, dacă vor să opereze în Uniunea Europeană (UE).
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
”Travel Rule”, care există în domeniul financiar tradiţional, se va aplica în viitor transferurilor de cripto-active.
Această reglementare îi va obliga pe furnizorii de servicii de cripto-active să transmită anumite informaţii despre clienţi şi tranzacţii instituţiei financiare destinatare a acestor tranzacţii.
În vederea unei reduceri a amprentei mari de carbon a criptomonedelor, cei mai mari furnizori de servicii sunt obligaţi să-şi divulge consumul de energie.
”Prin Regulamentul MiCA, industria europeană a criptomonedelor dispune de o claritate a reglementării pe care ţări ca Statele Unite nu o au”, a spus raportorul Stefan Berger (PPE, dreapta).
“E bine, dar nu e suficient”
Sunt, însă, unele voci care au minimizat impactul acestor noi reglementări.
”Actorii (din domeniul) cripto vor putea începe să aplice reguli de bază ale finanţelor tradiţionale”, a avertizat, în timpul dezbaterilor, eurodeputata Aurore Lalucq (S&D, stânga). ”Este mai bine decât nimic. Dar, oare, este suficient?”, a întrebat ea.
Lalucq a dat ca exemplu cea mai mare platformă de schinb de criptomonede din lume - Binance – spunând că aceasta ”va putea să se conformeze MiCA abia peste 18 luni, timp în care cei care fac economii nu vor avea nicio protecţie”.
Sursa: News.ro
Etichete: bitcoin, criptomonede, parlamentul european, myimpact,
Dată publicare:
20-04-2023 15:29