Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O școală din Vâlcea care a constituit clase separate de elevi, pe criterii de etnie, amendată de CNCD

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 2.000 de lei o şcoală din judeţul Vâlcea, stabilind că aceasta a comis o discriminare indirectă atunci când a constituit clase separate de elevi pe criterii de etnie şi domiciliu.  

Totodată, şcoala trebuie să remedieze situaţia, scrie news.ro.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, în şedinţa de miercuri, că fapta Şcolii Gimnaziale „Luca Solomon” din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, de a constitui clase separate de elevi pe criteriile etnie şi domiciliu reprezintă discriminare indirectă, conform art. 2 alin.3, art. 2 alin 4 coroborat cu art. 11 alin 1 din Ordonanţă.

„Colegiul director a decis aplicarea amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 lei, recomandarea de respectare a Ordinului nr. 6134 /2016 Cadru privind interzicerea segregării şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar şi acordarea unui termen de monitorizare de 6 luni pentru remedierea situaţiei de discriminare. Hotărârea de constatare a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8), iar sancţiunea a fost stabilită cu 6 voturi pentru şi 2 împotrivă”, a transmis CNCD.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult