Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marți dimineață a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.  

A început cu emoții această zi. Primul pacient transferat a intrat într-un salon nou unde va sta împreună cu mama ei, este vorba de Andra, o fetiță de 12 ani.

După ea a venit Iris o fetiță de 2 ani diagnosticată și ea cu cancer care e la începutul tratamentului așa că va sta multe luni în spital.

Faptul că există locuri de joacă, spații largi unde să alerge, cinematograf, spații de relaxare pentru părinți pentru că și ei au nevoie de astfel de locuri unde să se întâlnească unii cu alții.

Intregul spital este centrat pe copil și părinte. Pentru prima dată părintele a fost luat în calcul în momentul în care arhitecta a gândit că și ei au nevoie de atenție cum au nevoie copii pe care îi însoțesc în spital.

Suntem într-un moment pe care l-am așteptat încă din 2018 când s-a turnat fundația. Primii pacienți s-au internat aici, s-au transferat cei de la neurochirurgie și secția de chirurgie are deja pacienți și în secția de oncologie au intrat astăzi 11 copii care vor face tratamentul în cele mai bune condiții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult