Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi detalii despre accidentul aviatic produs în Buzău. Cât de vechi e avionul implicat în incident și unde a fost fabricat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se face anchetă la Buzău în urma incidentului rarisim care a avut loc, vineri, pe aerodrom. Un aparat de zbor AN-2, care aparține Aeroclubului României, s-a dat peste cap la aterizare.

Tocmai ce efectuase un exercițiu militar cu parașutiști. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Incidentul a avut loc în jurul orei 10:00, după ce aeronava fabricată în 1986, în Polonia, a efectuat un zbor de parașutare a unor militari. La aterizare pe aerodromul din Buzău, în timp ce rula, avionul AN-2 a capotat și s-a răsturnat din motive încă necunoscute.

Imediat după incident, inspectorii Autorității de Investigare și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile au fost chemați la fața locului pentru a face cercetări. Împreună cu cei din comisia Aeroclubului României vor încerca să se dumirească ce anume s-a întâmplat la aterizarea avionului AN-2 și, mai ales, de ce aparatul de zbor a ajuns să capoteze.

Din fericire, membrii echipajului - pilotul și copilotul - au apucat să iasă în siguranță din aeronavă și nu au fost răniți. Cel mai probabil, vor fi audiați cât mai curând. Însă, pagubele materiale ar putea fi destul de mari.

Citește și
avion utah
Accident aviatic neobișnuit. Un avion a aterizat pe un lac înghețat

La mai bine de 8 ore de la incidentul care este rarisim în istoria Aeroclubului României, pe aerodromul de la Buzău a fost adus un trailer uriaș, care a preluat aparatul de zbor - aparat ce va fi pe de o parte evaluat, dar mai ales expertizat, pentru că proprietarii lui încearcă să se dumirească, pe de o parte, ce anume a provocat incidentul, dar mai ales, cât de grave sunt stricăciunile.

O concluzie legată de cauza incidentului va putea fi formulată - cel mai probabil - în câteva luni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult