Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicușor Dan, la evenimentul „Străzi deschise” din București. „Orașul este despre oameni, nu despre mașini”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dornici să petreacă timp în aer liber, mulți bucureșteni au ieșit și aseară pe străzile deschise doar pentru pietoni.

Pentru al doilea weekend consecutiv, în zonă au răsunat doar glasurile vesele ale copiilor. În mod obișnuit, se auzea doar sunet de claxoane.

Cartierul Drumul Taberei din Capitală a prins din nou viață seara trecută. Oameni care stăteau la televizor de obicei sâmbăta seara ori mergeau în mall-uri au petrecut câteva ore în aer liber. Cei mai bucuroși au fost copiii.

Copil: „Am dansat, m-am jucat, m-am jucat cu mingiile.”

Iar părinţii sunt bucuroşi că cei mici pot interacţiona mai mult cu cei de-o seamă cu ei.

Citește și
stb autobuz
PMB anunță reorganizarea transportului public de noapte: legături directe și rapide între centrul Bucureștiului și cartiere

Mămică: „Inițial am ieșit cu bicicleta și în momentul în care am ajuns aici am lăsat bicicletele jos pentru că nu am mai avut ce face, copiii s-au dus la joacă”.

Tătic: „Foarte multă lume. E frumos.”

Mămică: „Foarte frumos. O idee foarte bună.”

Nu departe, într-o zonă special amenajată, s-au vândut burgeri, dulciuri şi băuturi răcoritoare. La eveniment a venit şi primarul Capitalei.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: „Miza este să arătăm oamenilor că trebuie să iasă să discute împreună, că orașul este despre oameni, nu despre mașini. Și mă bucur că este o atmosferă relaxată.”

Zona pietonală - amenajată între străzile Valea Ialomiței și Valea Argeșului din sectorul șase - rămâne deschisă și astăzi, până la ora 22:00. Weekendul următor, proiectul „Străzi Deschise” se va muta în alt cartier din București.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult