Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Muncitor mort într-o fermă de porci în Timiș. Nu purta echipament de protecție și s-a intoxicat cu amoniac

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident greu de explicat la o fermă de porci din județul Timiș! Un angajat a murit, după ce s-a intoxicat cu amoniac, în timp ce curăța canalul în care ajung dejecțiile animalelor.

Medicii au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Autoritățile au început o anchetă. Tragedia s-a produs la ferma de porci de la intrarea în localitatea Gătaia, județul Timiș. Omul, angajat de 2 ani, încerca să curețe canalul de deversare a dejecțiilor, fără echipamentul de protecție.

La scurt timp, i s-a făcut rău.

Bărbatul de 55 de ani a fost găsit zăcând la pământ, lângă canal, de către colegi. Prima dată au încercat să-i acorde primul ajutor, însă a fost în zadar și au sunat la 112. Imediat o ambulanță a ajuns la fața locului. Deși a fost resuscitat timp de 40 de minute, a murit în brațele medicilor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș s-a sesizat în urma tragediei.

Citește și
Cum a reușit un fermier din Bod să-și doteze ferma cu patru roboți de 1,7 milioane de euro, din bani europeni
Cum a reușit un fermier din Bod să-și doteze ferma cu patru roboți de 1,7 milioane de euro, din bani europeni

Ileana Mogoșanu, inspector șef ITM Timiș: „Pe acele canale scria că este pericol de moarte și trebuia să aibă un echipament special. Cu mască și echipament de protecție și să acționeze în echipă.”

Și polițiștii au intrat pe fir.

Maria Mitroi, purtător de cuvânt IPJ Timiș: „Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, precum și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.”

Ancheta trebuie să lămurească dacă bărbatul era instruit și dacă ferma a respectat regulamentul intern și procedurile de siguranță în muncă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult