Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe orașe din țară și-au deschis oficial târgurile de Crăciun

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aseară și-au deschis porțile și târgurile de Crăciun din țară. Oamenii s-au bucurat de căsuțele cu bunătăți tradiționale și de brazii înalți și frumos împodobiți.

Chiar dacă mai sunt 3 săptămâni până la Crăciun, atmosfera sărbătorilor a început să se resimtă din ce în ce mai puternic printre turiști, iar voia bună a fost întreținută de muzică.

La Timişoara a fost deschis oficial aseară Târgul de Crăciun, în Piaţa Operei şi în Piaţa Libertăţii. Sute de timişoreni au venit în centru să vadă ghirlandele luminoase şi ornamentele, aproape toate din anii trecuţi. Părinţii cu copii au alunecat pe gheaţă patinoarului şi s-au dat în carusel. Cele 50 de căsuţe cu produse tradiţionale şi mâncare, au fost luate cu asalt.

Şi la Cluj-Napoca foşnetul a fost mare la Târgul de Crăciun încă de la lansarea întunericului.

De departe atracţia principală este roata panoramică, unde acum coada se întinde pe câteva zeci de metri. O tură costă 20 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

Copil: „Tot oraşul, şi catedrala, şi biserica. Toate se pot vedea de sus”.

Dulciuri, globuri strălucitoare, suveniruri şi bunătăţi de pus pe masă - toate se găsesc în căsuţele amplasate în Piaţa Unirii.

Vizitat de români a fost şi Târgul de la Sibiu încă de la primele orele ale zilei. Atracţiile au fost la tot pasul: de la uriaşa roată panoramică, patinuarul de mari dimensiuni până la căsuţele pline de cadouri şi dulciuri.

Odată cu aprinderea luminiţelor, oraşul pare cufundat în basmele de iarnă.

În Brașov, la târgul de Crăciun, au fost instalate 28 de căsuțe. Ca în fiecare an, atracţia principală a fost bradul, dar şi mâncarea tradiţională.

George Cățean, Producător: ”Sunt produse din carne de porc, din carne de oaie, brânzeturi tradiționale”.

Accesul la Târgurile de Crăciun se face pe baza certificatului verde, iar masca este obligatorie pe tot parcursul vizitei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult