Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locatarii unui bloc din Sibiu s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe un om singur care și-a pierdut casa într-un incendiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce au trecut printr-o spaimă teribilă, locatarii unui bloc din Sibiu sunt gata să îl ajute acum pe vecinul a cărui garsonieră a fost distrusă recent de un incendiu.  

Omul nu are pe nimeni aproape, iar vecinii, impresionaţi de necazul lui, s-au mobilizat să-l îngrijească și vor să-i găsească măcar temporar un loc într-un azil. Garsoniera bărbatului a luat foc diminică dimineața, cel mai probabil, de la o țigară uitată aprinsă. Rănit la o mână, omul a fost internat, iar astăzi s-a întors în locuința distrusă. Nicio rudă nu s-a interesat de soarta omului astfel că, impresionaţi, vecinii au decis să se implice. Bărbat: "E totul distrus, totul un dezastru. A ars mobila, canapeau, saltele e totul negru. Trebuie să chem pe cineva să vină să mă ajute, să încercăm să scoatem patul, saltele, că ce e aici și arse și afumate nu știu cum poate o persoană să poată să continue cu viața”. Elena Benchea vecină: "Ne-am gândit câțiva vecini să încercăm cumva să-i facem ordine, să-i scoatem chestiile arse, să-i eliberăm un pic camera arsă să putem să-i amenajăm cât de cât să mai poată sta în casa lui, câte zile o mai avea. Ne este foarte greu să-l vedem în starea în care e". Bolnav și înstrăinat de rude, bărbatul suferă de depresie iar vecinii se tem că nu cumva să încerce să-şi facă rău. Așa că au cerut ajutor și la serviciul social al primăriei.

Valentin Șandru, vecin: "Părerea mea pesronală ar fi să-i găsim un loc, într-un azil, o asistență socială, să vedem unde îi găsim." Reprezenții primăriei le-au transmis oamenilor că vor face o anchetă socială şi vor găsi în cel mai scurt timp o soluţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult