Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ÎPS Teodosie, în mesajul de Sărbători: „A trecut pandemia. Nici nu a fost. A fost presupusă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a vorbit joi, cu ocazia unui mesaj de sărbători adresat credincioșilor, și despre "o presupusă pandemie". A spus că este bucuros că s-a încheiat un an "cu multă zvonistică".

Rugat să lămurească termenul, el a precizat că nu crede să fi existat vreodată o pandemie de coronavirus.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, le-a transmis credincioșilor un mesaj de Crăciun și de Anul Nou, la finalul căruia nu a ezitat să își dea cu părerea despre anul ce tocmai s-a încheiat.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Lăsăm în urmă un an care a avut și bucurii și greutăți și multă zvonistică și multe lucruri care se lămuresc”.

Reporter: Părinte, în mesajul de Anul Nou v-ați referit că a fost un an plin de zvonistică. La ce vă referiți?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „La așa zisa pandemie. Ce pandemie? A trecut pandemia. Nici nu a fost. A fost presupusă, nu vedeți câte se descoperă acum”.

Reporter: Cine susține că nu a fost pandemie?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Cine? Logica. Că nu a fost epidemie ca să fie pandemie”.

Arhiepiscopul Tomisului a făcut apoi referire și la ancheta DNA în cazul achiziţiilor de vaccin anti-Covid.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Iată, nu mă așteptam așa de repede să se dezvăluie aceste forțări de pandemie care au dus la niște privilegii pentru unii și niște necazuri pentru alții”.

Reporter: Vă referiți la inculparea miniștrilor?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Mă refer la judecata care e acum. Se descoperă aceste lucruri, în toată lumea, nu numai în țara noastră”.

La final, arhiepiscopul a completat că "a fost ce a fost, dar nu a fost atât de exagerat cum s-a prezentat".

Pandemia Covid-19 a fost declarată în martie 2020 și a presupus restricții de circulație și distanțare fizică, pentru protecția populației. 70 de mii de oameni au murit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar alte câteva sute de mii au avut nevoie de spitalizare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult