Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea unor turişti rătăciţi în Munţii Retezat. O tânără a căzut într-o râpă

Salvamontiştii din Hunedoara intervin, sâmbătă seară, pentru a recupera un grup de turişti din Târgu Jiu care s-au rătăcit în Munţii Retezat, într-o zonă sălbatică, după ce au pornit pe altă cale la coborâre.

O femeie de 29 de ani a suferit mai multe traumatisme după ce a căzut într-o râpă, ea urmând să fie coborâtă de pe munte şi predată unui echipaj de la Ambulanţă.

Potrivit Salvamont Hunedoara, s-a intervenit pentru localizarea şi căutarea unui grup de turişti rătăciţi, din cauza vremii neprielnice, într-o zonă sălbatică din partea de nord a Masivului Retezat.

”O persoană de sex feminin din grup prezintă politraumatisme cauzate de o cădere de mai multe zeci de metri pe versantul pe care au încercat retragerea din munte. O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara se deplaseazăîn zonă pentru intervenţie”, arată salvamontiştii.

Şeful Salvamont Hunedoara, Viorel Bodean, a declarat, pentru News.ro, că un grup de turişti din Târgu Jiu au mers pe altă cale la întoarcerea de pe traseu pe munte, iar o turistă de 29 de ani a alunecat şi a căzut într-o râpă.

Citește și
Salvamont Maramures
Un ucrainean care a fugit din țară a fost găsit în munții României. Ce le-a spus salvamontiștilor

”Are traumatism cranio-cerebral şi la un membru superior. Salvamontiştii au ajuns la locul accidentului, urmează să imobilizeze victima, să o coboare de pe munte şi să o predea unui echipaj de ambulanţă”, a explicat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult