Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Haos pe DN1, după ce Valea Oltului s-a închis. Mașinile au format coloane de kilometri întregi. „O bătaie de joc”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Haos este cuvântul de ordine pe DN1. După ce Valea Oltului s-a închis pe parcursul zilei - pentru defrișări pe traseul viitoarei autostrăzi Pitești - Sibiu, luni, mașinile au format coloane de kilometri întregi în zona stațiunilor montane.  

De marți va fi și mai rău, pentru că TIR-urile vor putea intra pe Valea Prahovei și în timpul zilei - marțea, miercurea și joia.

Între timp, pe Valea Oltului, unde se poate circula de la ora 20.00, până dimineața la 6.00, oamenii s-au înghesuit să înainteze imediat ce polițiștii au dat undă verde.

Nu e de mirare că s-a înaintat cu greu spre singura cale de acces către Valea Oltului. Șofer: „Uitați ce e acolo pe coborârea de pe autostradă, se vede de aici coada, când plecăm toți din parcări aglomerate. Ceva groaznic." Nu puțini sunt șoferii care preferă să aștepte seara, când se reia circulația în zonă, în loc să pornească pe rute alternative. Șofer: „Ce să facem, stau aici de 5 ore, este jale. Trebuie să ocolești foarte mult, mai bine preferi să stai pe parcare decât să ocolești. Ziua stăm prin călduri și noaptea o să conducem.” Reporter: Nu v-ați încumetat pe vreo rută alternativa?

Șofer: „Nu, că nu aveam niciun câștig de cauză." Șofer: „Ziua nu te poți odihni, noaptea trebuie să conduci, ce faci...? O bătaie de joc, ce să zic.”

Citește și
Valea Oltului, rute ocolitoare
Au început restricțiile de circulație pe Valea Oltului, valabile până în 9 august. Iată ce rute alternative există

Totuși, luni, mii de mașini au fost prinse ca într-o capcană în traficul de pe Drumul Național 1, pe ambele sensuri. Șofer: „Nu mai putem, să știți. E o bătaie de joc la adresa noastră. Deci asta cu Valea Oltului a pus capac. Ultimul kilometru l-am făcut în 40 de minute.” Șofer: „Apare că e roșu tot drumul. Noaptea am venit pe Valea Oltului, a fost deschis și acum ne-a băgat pe partea asta, aparent a băgat pe toată lumea.” Aglomerația a apărut după ce Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că - de marți până joi - ridică restricțiile de tonaj pe Valea Prahovei - până pe 9 august. Unii șoferi de camion au furat startul și au intrat de luni pe DN1, între Predeal și Comarnic. Șoferiță: „De când am plecat de acasă, am întâlnit cred că vreo 5 TIR-ruri și le-am depășit. Bineînțeles că ei merg cu 50 la oră."

Șoferii parcurg 38 de km, adică distanța dintre Predeal și Comarnic, în aproximativ o oră și 40 de minute. Ca să atenueze situația, CFR Călători a anunțat că dublează capacitatea celor 7 trenuri care străbat zona închisă traficului rutier. În plus, pune în circulație patru garnituri suplimentare, dintre care două parcurg întreaga distanță dintre Sibiu și Râmnicu Vâlcea. Pe de altă parte, premierul a promis că va analiza posibilitatea ca o parte a lucrărilor de defrișare de pe Valea Oltului să fie realizată noaptea, însă reprezentanții CNAIR spun că acest lucru este imposibil, potrivit protocoalelor silvice. Între timp, pe șantier, în prima zi, muncitorii au pus la pământ peste 800 de arbori, dintr-un total de aproximativ 20.000. Iar responsabilii dau asigurari că defrișările nu vor dura mai mult de o lună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult