Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Semnal versus Zgomot”, expoziția care prezintă noi tehnici ale creatorilor de graffiti, în Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă înainte erau cel mai des întâlnite pe pereți blocurilor, acum graffiti-urile transpuse pe pânză iau din ce în ce mai mare amploare.

„Semnal versus Zgomot”, o expoziție de artă contemporană din Bucureşti, aduce în fața pasionaților noi tehnici ale creatorilor.

De la câteva zile, până la luni întregi, atât spune Lucian Hrisov că durează să finalizeze un astfel de tablou. Folosește culori de spray și așteaptă ca fiecare strat de vopsea să se usuce înainte să îl aplice pe următorul. Efectul este de transparență, iar imaginea diferă în funcţie de unghiul din care este privită.

Lucian Hrisav, artist: „Te poți descoperi pe tine și îți poți cunoaște, că de fapt despre asta este expoziția, felul în care emoțiile noastre se alterează și felul în care ne raportăm noi la ele.”

În arta contemporană, în vibrație și emoție, fiecare e liber să vadă ceea ce vrea.

Citește și
Romanian Creative Week
Romanian Creative Week: The aftermath of a losing battle - o luptă din care artistul nu știe dacă pierde sau dacă va câștiga

Vizitator: „Mă gândesc la mare, la vacanță, la o creativitate din altă zonă, la spray, la albastru.”

Vizitator: „Despre mai multă libertate, mai mult roz și mai multă imaginație.”

Reporter: Și ați găsit mai mult roz?

Vizitator: „Sincer, da.”

Iar când vine vorba de artiști independenți, aceștia au cea mai mare nevoie să fie susținuți din exterior încă de la începuturi.

Amalia Enache: „M-aș bucura foarte mult să îi descoperim. Nu așa cum l-am descoperit pe Adrian Ghenie, care venea la școala de la Cluj, atunci când tablourile lor valorează deja câteva milioane de euro.”

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii: „Arta independentă este întotdeauna pusă în contrapondere cu arta subvenționată de stat. Nu ar trebui, este o complementarietate și la sfârșit beneficiază absolut toată lumea. Oamenii nu știu că e spectacol, că e expoziție, ei nu știu că e finanțat de stat.”

Expoziția este deschisă până la sfârșitul lunii iulie, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult